21 listopada odbył się I etap szkolnego, cyklicznego konkursu gastronomicznego pt. „Dynia na talerzu”.

W konkursie uczestniczyło 14 uczniów z 2-giej i 3-ciej klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Uczniowie wykazali się niesamowitą kreatywnością i bogatym smakiem tworząc niepowtarzalne dania.

Jury w składzie: Bożena Czerwińska, Wiktor Adamski i Anna Skupin-Sierpowska miało nie lada wyzwanie, aby ocenić zaprezentowane potrawy, które były na podobnym – wysokim poziomie.

Kolejny II etap konkursu już w styczniu przyszłego roku, a po III etapie ogłoszeni zostaną zwycięzcy.

Wszystkim uczestnikom bardzo gratulujemy za pomysłowość, pasję i wyrafinowany smak!

 

Organizatorzy: Bożena Czerwińska, Wiktor Adamski, Anna Skupin-Sierpowska

Fot. Oskar Grzegorczyk

 

Inne posty

Skip to content